Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ.



                     εξαήμερο εργασίας απαιτεί η ΤΡΟΙΚΑ.
e-mail-φωτιά απέστειλαν την περασμένη Παρασκευή στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας με τις  για τα εργασιακά με σκοπό να επέλθει η αναπτυξη και η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα.
Εκτός από περικοπές παντού  και την λήψη των σκληρών  μέτρων απαιτεί την  κατάργηση του πενθήμερου με θεσμοθέτηση πιο ευέλικτων όρων εργασίας.
Απαιτεί την   κατάργηση του ωραρίου έτσι όπως έχει θεσπιστεί ως τώρα και εχει διεκδικηθεί με αγώνες και θυσίες του λαού.
Δίνεται το επιλεκτικό δικαίωμα στις επιχειρήσεις να συμφωνούν με τους εργαζόμενους διάφορες μορφές ωραρίου,ανοίγοντας τον δρόμο στούς εκβιασμούς των εργαζομένων.
Ακόμη και μια πρόσθετη ημέρα προτείνεται αντί τετραώρων ή εξαώρων σε εξάμηνη και εννεάμηνη βάση που ισχύει ως τώρα. Προτείνεται μαζί με το εξαήμερο να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ξεκούρασης στις 11 ώρες, αλλά και κατάργηση των περιορισμών στην εναλλαγή πρωινής-βραδινής βάρδιας.
Παράλληλα  ανοίγει ο δρόμος για την  μείωση των αποζημιώσεων που παίρνουν οι εργαζόμενοι.
Σχεδιάζεται να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος προειδοποίησης προς τον εργαζόμενο και να μπορούν οι επιχειρήσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον απολύουν με το 50% της αποζημίωσης.
Αυτό ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να αυξομειώνουν τον αριθμό εργαζομένων ανάλογα με τις ανάγκες τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς