Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Πάλι θα πέσουν έξω.


Λίγες  ημέρες πρίν τις εκλογές  οι  κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις  σημειώνουν οριακές διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ  και Ν.Δ με πρόθεση την σύγχυση των πολιτών και την διαμόρφωση   κλiματος εξαναγκαστικής αποδοχής αυριανής συγκυβέρνησης των δύο αυτών κομμάτων.

Την προσπάθεια τους αυτή βοηθούν και προσπαθούν να επιβάλλουν τα συστημικά κανάλια.

Η αναξιοπιστία τους που έχει αποδειχθεί με τις επαναλαμβανόμενες αποτυχίες στην πρόβλεψη εκλογικών αποτελεσμάτων τα τελευταία χρόνια,θα αποδειχθεί πάλι και σε αυτές τις εκλογές για τους παρακάτω λόγους.

Η  συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. έχει φθάσει  στο μέγιστο βαθμό,  ενώ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη  χαμηλή με αυξανόμενη ανοδική τάση όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Η μοναδική δεξαμενή ψηφοφόρων της Ν.Δ. για άντληση ψήφων είναι το κόμμα των ΑΝΕΛ και γιαυτό προσπαθούν  να  το αποδομήσουν για να επιτύχουν καλύτερα ποσοστά.

Η  ηγεσία της Ν.Δ. γνωρίζει οτι δεν έχει σημαντικά ερείσματα  στους πολίτες τόσα όσα θα της έδιναν μια  πλειοψηφία γιατί αφενός ευθύνεται  κατά μεγάλο  μέρος για την κρίση που βιώνουμε   και αφετέρου εκπροσωπεί κόμμα με  ιδεολογικές αρχές  απο καιρού παρωχημένες και μη αποδεκτές.

Απεναντίας ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας  διατηρούν το πλεονέκτημα ότι έχουν πρόσβαση σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που δεν μπορεί να εισχωρήσει η Ν.Δ.και τα οποία  στο τέλος θα δώσουν την δεύτερη ευκαιρία στην κυβέρνηση που πάλεψε επι επτά μήνες να περισώσει οτι καταστροφικό είχαν δημιουργήσει οι ξαναεμφανιζόμενοι σωτηροκαταστροφείς μας.

Ετσι οι ψηφοφόροι  αυτοί αγνοώντας και απαξιώνοντας κανάλια και δημοσκοπήσεις,  χωρίς τυμπανοκρουσίες θα  ψηφίσουν ξανά,όπως ψήφισαν πριν επτά μήνες με γνώμονα οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  θα  υπερασπίσει σε αυτή την κρίση   καλύτερα -σε σύγκριση με τους άλλους- τα συμφέροντα του λαού,  χωρίς να καταγραφεί πριν τις εκλογές η προτιμησή τους αυτή σε καμιά εταιρεία δημοσκοπήσεων  .

Δημήτρης Καρκούλιας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς