Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Το θέατρο του παραλόγου!!!! Πλεόνασμα-Δούρου – Δημοτικά τέλη έκλεψαν την παράσταση.

Σχετική εικόνα


Στο Δημοτικό συμβούλιο της 23-11-2017  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν άμεσα τους Δημότες  όπως τα τέλη που  καλούνται να πληρώσουν το έτος 2018.



Η ισχνή  πλέον πλειοψηφία συμμορφώθηκε με  την εισήγηση του κ. Ζούτσου ( υπό την καθοδήγηση  πάντα του  Τέντη????), και άφησε τα ίδια  τέλη με τα περσινά ενώ όλοι οι δήμοι εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης τα έχουν  μειώσει αισθητά.

Έκπληξη προκάλεσε όταν ο Δήμαρχος στην εισήγησή του παρουσίασε ότι ο Δήμος από το έτος 2016 έχει πλεόνασμα  περίπου 1.900.000 ευρώ από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού συν άλλα τόσα χρήματα που αφορούν τα ίδια τέλη του έτους  2017.

Η πρόταση της μειοψηφίας και της κ. Κουνενάκη από την πλειοψηφία, ήταν να μειωθούν λόγω της οικονομικής κρίσης και  του πλεονάσματος τα φετινά τέλη, όμως ο Δήμαρχος είπε ότι θα τα διαθέσει για αγορές  μηχανημάτων κτλ. και άλλες αοριστίες.

Τα τέλη όμως καθαριότητας και φωτισμού καθορίζονται από την νομοθεσία ως ανταποδοτικά , πρέπει άμεσα  να επιστρέφονται  στους δημότες μέσω των αντιστοίχων υπηρεσιών του Δήμου και απαγορεύεται να μένουν στο ταμείο του δήμου.

Ετέθη εκ μέρους μου το θέμα ότι έτσι δέν  προσφέρονται  οι ανάλογες υπηρεσίες προς τους δημότες όταν κρατάμε τα χρήματα που έχουν καταθέσει για εξυπηρετησή τους, γιαυτό και στον δήμο μας υπάρχει το μπάχαλο με την καθαριότητα και φωτισμό. Επίσης ότι όταν δεν αξιοποιούνται τα χρήματα υπάρχει πρόβλημα στην διοίκηση του Δήμου και ανικανότητα.

Το δεύτερο μέρος της  παράστασης του κ. Ζούτσου ήταν ότι επί 10 περίπου λεπτά «λιβάνιζε» την περιφερειάρχη για το έργο της , λέγοντας ότι δεν έχει ευθύνη για την τραγωδία της Μάνδρας, ότι κανένας αιρετός   δεν την στήριξε και πρέπει να την στηρίξουμε, ότι φταίνε όλοι οι άλλοι και ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι, μέλη της κυβέρνησης κτλ ενεργώντας ως εκπροσωπός της για τους δικούς του πολιτικούς λόγους.Ξέχασε ότι πρίν τρία χρόνια  ούτε να την έβλεπε δεν ήθελε.

Δεν απάντησε στην ερώτησή μου γιατί κάνει αυτό το λιβάνισμα όταν κανένας δεν έθεσε θέμα για την κ. Δούρου.

Βέβαια, η τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, απείχε πολύ απ αυτά που μας είπε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο.Ο ίδιος δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί πολιτικά πουθενά.

Σαν καλό παιδί και πάντοτε με όλους, για να τα ακούσει…. η κ. Δούρου ανέφερε για πολλοστή φορά  ότι η περιφερειάρχης δίνει χρήματα για έργα εκατομμυρίων ευρώ και προφανώς πρέπει να της έχουμε υποχρέωση .

Όμως  κύριε  ξέρεις και το κρύβεις, ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι ούτε δικά σου ούτε της κ. Δούρου αλλά χρήματα  που έχει πληρώσει με το αίμα του ό λαός και επιστρέφονται σε αυτόν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Επιτέλους αυτός ο κόσμος δεν θέλει σωτήρες σαν εσάς που δήθεν θυσιάζεστε γιαυτόν.

Εσύ όμως που δήθεν πονάς!!!  για τους δημότες δεν τόλμησες να  μειώσεις τα τέλη αν και έχεις πλεόνασμα. 
Γιατί?
Ας αφήσουμε την υποκρισία και τα συμπεράσματα ας βγάλουν οι δημότες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς