Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Παιχνίδια εξουσίας για τους δημότες.. χωρίς αυτούς.



Tο καλοκαίρι σιγά- σιγά  τελειώνει ,και ο Δήμος μετά  τίς διακοπές, ιδιαίτερα των αιρετών,


προσπαθεί  να βρεί  τον ρυθμό του.

Αύγουστος,μήνας ξεκούρασης  αλλά και σχεδιασμού  στρατηγικών κινήσεων  εκ μέρους των δημοτικών επιτελείων για την επόμενη  δημοτική περίοδο.

Προβλέπονται  γρήγορα  μεγάλες  ανακατατάξεις στο δημοτικό πολιτικό πεδίο γιά αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Η υπάρχουσα πλειοψηφία  που έχει τρωθεί εσωκομματικά, και έχει κουράσει, προσπαθεί να βρεί στήριξη από  διαφοροποιημενα στελέχη της μειοψηφίας  έχοντας ήδη  προσεγγίσει στελέχη αυτής!!!!!!

Στοχεύει  εκμεταλλευομένη  κάθε μέσο εξουσίας,  στην διάσπαση της αντιπολίτευσης,  με σκοπό την επικράτηση και πάλι του μονόφθαλμου ηγέτη, μεταξύ των τυφλών  και μέχρις ενώ σημείου το έχει πετύχει.

Η  κούραση  της, μετά την  πολυετή άσκηση της εξουσίας, είναι ολοφάνερη στην απόδοση  έργου, για τον λόγο ότι δεν μπορεί να  τρέξει τα τεράστια προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ καλείται να διαχειρισθεί  και περιπτώσεις  σκανδάλων που ερευνώνται από την δικαιοσύνη.

Ελπίδα της χαμένης ήδη αξιοπιστίας  και δυναμικής της, είναι  η μαγική λέξη <<αποχέτευση>>, που  παίζεται!!!!  πάντα ως προσωπικό στοίχημα και  ως ισχυρό όπλο  της ΔΥΑΡΧΙΑΣ  πάνω από 10 χρόνια, με μόνο κέρδος  μέχρις στιγμής  μια υπογραφή, ενώ όμοροι Δήμοι έχουν χωρίς τυμπανοκρουσίες τελειώσει σχεδόν την αποχέτευση.

Από  μηχανής θεός εμφανίζεται (τυχαίο???) η Δούρου ( και όχι ο κακός ΣΥΡΙΖΑ) που υπόσχεται!! να χρηματοδοτήσει την μελέτη του έργου  και οι δημότες που θα χρηματοδοτήσουν αυτό!!!.

Το μεγαλύτερο μέρος του  υπολοίπου πολιτικού δυναμικού   ανέχεται την κατάσταση,  στερείται οράματος και βολεύεται με αυτό το μοντέλο διοίκησης (αρκεί να συμμετέχει σε αυτό, έστω και παράλληλα)  ευελπιστώντας να είναι στα πράγματα  μόνο για  κομματικά και άλλα οφέλη........

Oι   κουτοπόνηρες επικοινωνιακές φράσεις της ΔΥΑΡΧΙΑΣ (γ. Γραμματέα-Δημάρχου) ότι  θα κάνουμε ανανέωση προσώπων , ότι θα διώξουμε όλους τους παλιούς ως αποτυχημένους και που  θα αναφέρονται πολύ στο μέλλον ως προσπάθεια  ανάκτησης του χαμένου εγώ  και της δημοτικότητας του ενός ανδρός !!!! , εκ των προτέρων είναι  άστοχες γιατί  μέσα σε  αυτούς (υπό εκκαθάριση) συμπεριλαμβάνονται τόσο  ο ίδιοςο Δήμαρχος (εκλέγεται συνεχώς από το 1994!!!!)  όσο και  εκλεγέντες στην Δημοτική Ενότητα Παλλήνης, που ασχολούνται με τα κοινά πάνω από 20 χρόνια,  έχοντας συνδεθεί  ο καθένας  με το κατεστημένο  σύστημα της Παλλήνης.

Με αυτά τα δεδομένα νέα πρόσωπα, νέες κοινωνικές δυνάμεις,  με νέες   ιδέες καλούνται  να εκφράσουν το μεγαλύτερο μέρος των Δημοτών που έχουν απογοητευθεί από όλο αυτό το σύστημα  και να ανανεώσουν   το κουρασμένο σύστημα εξουσίας, αποκομμένοι  από κάθε είδους διαπλοκή και εξάρτηση από συμφέροντα, που είναι ήδη  πάρα πολλά και συνδεδεμένα  με αυτό.
Μοναδική προοπτική να βγεί ο τόπος από το τέλμα και να προχωρήσει σε ανάπτυξη.

Καρκούλιας Δημήτρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς