Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Δήμαρχε ιδού η Ρόδος...ιδού και η απλή αναλογική......

     Απλή αναλογική, τοπικά δημοψηφίσματα ,συμμετοχική δημοκρατία στον δήμο, 
'    "πονοκέφαλος'' για τον Δήμαρχο.


     Καθιερώνεται ως εκλογικό σύστημα και για τους δύο βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις επόμενες δημοτικές εκλογές η απλή αναλογική για το σύνολο των εδρών των οικείων Συμβουλίων.
     Το εξήγγειλε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα  ο  κ.Σκουρλέτης Υπουργός      Εσωτερικών.
     
     Εξήγγειλε επίσης ότι ενισχύονται και θεσμοποιούνται οι διαδικασίες προκαταρκτικής διαβούλευσης, πριν την εισαγωγή και ψήφιση σημαντικών θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαμόρφωση συναινέσεων.
     Επίσης ότι θεσμοθετείται η διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων, όχι μόνο μετά από πρωτοβουλία των οργάνων του Δήμου, αλλά και κατόπιν λαϊκής πρωτοβουλίας.
     
     Το θέμα που τίθεται είναι η έλλειψη αυταρχικής  αυτοδυναμίας και  η διαμόρφωση συναινέσεων στους Δήμους και περιφέρειες.Παύει κατ αυτόν τον τρόπο η  αλαζονεία της εξουσίας των Δημάρχων και των αυλικών τους καθώς η διοίκηση του Δήμου θα ασκείται από περισσότερες δημοτικές παρατάξεις εξασφαλίζοντας την απόλυτη διαφάνεια και συμμετοχή του δημότη στην λήψη αποφάσεων.
     
     Ο Δήμος μας στο συνέδριο αυτό εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο και την κ. Κουνενάκη ως συνέδρων. Η παράταξη του κ.Ιωακειμίδη στην οποίαν ανήκουν και εκπροσωπούνται στην ΚΕΔΕ, έμμεσα στηρίζει την απλή αναλογική και  κ. Κουνενάκη ήδη έχει λάβει κατά το παρελθόν θέση υπέρ της απλής αναλογικής. 
     
     Ο Δήμαρχος (όπως και η πλειοψηφία αυτών) βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθόσον με την ισχύ του νέου νόμου δεν θα εκλεγούν τουλάχιστον 9 συμβουλοί του  από τους ήδη εκλεγμένους 20 και θα είναι υποχρεωμένος αν εκλεγεί πρώτος (πάρα πολύ δύσκολο αυτή την φορά), να συνεργασθεί με άλλους συνδυασμούς το οποίο  και απεύχεται.
     
     Ο στενός πολιτικός εναγκαλισμός του με την Δούρου εκπρόσωπο της κυβέρνησης και απο την άλλη "το σφικταγκάλιασμα" του με την εξουσία , διχάζουν τις αποφάσεις του και σωπαίνει γιατί βλέπει το αδιέξοδο  " μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα".  
     
      Οφείλει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος να  λάβει  δημόσια  θέση αν στηρίζει η όχι την   θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο λαμβάνοντας   σχετική απόφαση –ψήφισμα ενισχύοντας τίς προτάσεις του υπουργού.
      
     Θα δείξει το πόσο  "δεμένος" η όχι είναι με την εξουσία.
      Ιδού λοιπόν η Ρόδος....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ και τώρα απόφαση -πίεση για να μπει τέλος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εκφράζοντας την αγωνία συμπολιτών μας για τον κίνδυνο της κατοικίας τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς